zaterdag 22 september Muziekevenement Ongehoord Klassiek met Frysk Jeugd Orkest

Als je van muziek houdt, kun je ongelooflijk genieten van mooie muziek. Mits je goed kunt horen natuurlijk. Op zaterdag 22 september a.s. organiseert Hoor Friesland samen met het Frysk Jeugd Orkest een muzikale bijeenkomst met een lezing over de effecten van musiceren op het gehoor, verzorgt door audioloog Jan de Laat.

 

Jan de Laat zal vertellen over hoe muziek in vele opzichten een fantastische beleving is met veel dimensies. Je zou muzikaliteit kunnen opdelen in tientallen parameters. Hoe gaat het brein daarmee om en hoe kunnen we dat beïnvloeden en misschien wel verbeteren? En als het gehoor ons in de steek laat – op oudere leeftijd krijgen we daar allemaal mee te maken -, wat is er dan aan de hand m.b.t. het luisteren naar muziek? Hoe kunnen we onze muziekwaarneming classificeren en wat zijn de mogelijkheden om met een verminderd gehoor toch nog te blijven genieten van muziek? Wat vooral van belang is: probeer ervoor te zorgen dat je goed blijft horen en dat je gehoor niet achteruitgaat door blootstelling aan te veel en te hard muzieklawaai. Dit alles komt aan bod tijdens verschillende korte presentaties.

 

Deze presentaties worden afgewisseld met bijdragen van het Fysk Jeugdorkest. Zij spelen onder leiding van dirigent Theo Brouwer onder meer werken van Dvořák, Beethoven, Haydn en Mahler. Vioolsoliste is Michelle Brunt.

 

De voorstelling is in de AEGON-zaal van Stadschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Inloop is om 19.45 uur, aanvang programma om 20.30 uur. De toegang is GRATIS. Een tolk Gebarentaal en een schrijftolk zijn aanwezig.

 

KLIK HIER om u aan te melden. Hoe sneller u reageert, hoe meer kans u maakt op een plek bij deze onvergetelijke voorstelling.

 

Mocht u meer informatie willen, dan kan dit via ons contactformulier of bellen met 06-53696568.

Stel lettergrootte in
Contrast