Opening Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 – Wees erbij!

Na alle voorbereidingen is het dan bijna zover: Leeuwarden/Friesland wordt in 2018 het bruisende culturele hart van Europa. Er zijn dan heel veel initiatieven, activiteiten, voorstellingen en programma’s op het gebied van zang, dans, theater, toneel, poëzie, kunst en nog veel meer. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn er ook bij!

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen.  Ook andersvalide mensen zijn van harte  welkom.

 

Daarvoor is Hoor Friesland samen met andere organisaties binnen de Taskforce Toegankelijk Leeuwarden/Friesland 2018 druk bezig om al die producties en bijeenkomsten zoveel mogelijk toegankelijk te laten zijn voor iedereen.

 

 

Op zaterdagavond 27 januari 2018 is de feestelijke opening van LF2018 om 21.00 uur.

 

Vanaf 19.00 uur zijn er al overal in de stad activiteiten en is er heel veel te zien en te beleven. De spanning én saamhorigheid stijgt. Het gonst door de stad, het geroezemoes zwelt aan. Op de drie pleinen in Leeuwarden komt iedereen samen onder metershoge Oldehove-torens om het jaar feestelijk te beginnen. De drie pleinen van de binnenstad vormen één groot orkest. Het NNO, bekende zangers, maar ook vele muzikanten, orkesten en koren van Fryslân doen mee om het culturele jaar met muzikaal vuurwerk af te trappen.

 

Benieuwd naar het programma? Klik hier

 

Voor de verschillende groepen andersvaliden (rolstoelgebruikers, blinde en dove mensen en mensen met andere beperkingen) zijn speciale voorzieningen getroffen.

Hoor Friesland zorgt dat er tolken Nederlandse Gebarentaal worden ingezet. Er zijn special plaats gereserveerd op het nieuwe OBE-gebouw op het plein van de Oldehove.

Wil je hier gebruik van maken?  Meld je dan aan vóór 22 januari. 

 

Klik hier om je aan te melden

Stel lettergrootte in
Contrast