Informatie Hoor Friesland over activiteiten LeeuwardenFriesland Culturele Hoofdstad 2018

Sinds in 2013 bekend werd dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, zijn wij aan het nadenken over hoe dit fantastische project ook een feest met en voor doven kan worden. Dit heeft geresulteerd in heel veel activiteiten in 2018.

 

Met trots verwijzen we u hierbij naar onze nieuwe website:  www.hoorlf2018.nl 

 

Onderstaand even een greep uit wat we allemaal gaan doen:

 

  • Samen met Frido en Dovenschap organiseren we dit jaar WereldDovenDag (WDD). Op zaterdag 29 september 2018 is WDD in Neushoorn te Leeuwarden.
  • Op de avond van WDD wordt MuteSounds georganiseerd, een cultureel festival voor doof en horend waar alle zintuigen worden geprikkeld.
  • In het Taalpaviljoen in de Prinsentuin (geopend van begin april 2018 tot eind oktober 2018) zal de bediening voor een belangrijk deel door doven worden gedaan.
  • In samenwerking met het Fries Museum zullen verschillende dove kunstenaars -geïnspireerd op het thema Escher – exposeren in het Keramiekmuseum Princessenhof in de maand september 2018.
  • In het weekend van WereldDovenDag zal in samenwerking met Filmhuis Slieker een mini-filmfestival georganiseerd worden ovef doof in de film.
  • Op 22 september 2018 wordt in de Harmonie een voorstelling gegeven door het Frysk Jeugd Orkest. Zij spelen een aantal stukken van onder meer de (dove) componist Beethoven. En audioloog Jan de Laat zal iets vertellen over musiceren en de effecten op het gehoor van musici.
  • In het laatste weekend van september 2018 zullen praamvaarten en stadswandelingen worden georganiseerd, speciaal voor doven (dus met tolk). Ook kan de Oldehove worden beklommen.
  • In Jorwert zal het Iepenloftspul gebaseerd worden op de Franse film La Famille Beliér. Het verhaal gaat over een boerenfamilie waar vader, moeder en zoon doof zijn en dochter horend is (en ook nog eens heel goed kan zingen). Er zijn 17 voorstellingen in september 2018.
Stel lettergrootte in
Contrast