Gebarencafé

Gebarencafé Leeuwarden, voor iedereen, komt u ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

Eenmaal per maand is er in Fire Palace (Nieuwestad 47-49 te Leeuwarden) een samenkomst voor doven, slechthorenden en horenden. Er wordt geen harde muziek gedraaid, het licht is er goed. Als je zin hebt om uit te gaan en om nieuwe mensen te leren kennen kom je dan een keer naar Fire Café?

 

‘Maar ik kan helemaal geen gebarentaal! Hoe communiceer ik dan’ zul je zeggen. Heel eenvoudig, er is een tolk aanwezig die alles wat je zegt in gebaar kan vertalen. De gebarentolk kan de gebaren die doven maken vertalen in woord. Je zult er ook versteld van staan hoeveel gebaren je zelf al kent. De gebaren voor eten, drinken, lekker en prima, je maakt ze zo, probeer het maar.

 

De obers van Fire Café hebben geleerd hoe ze kunnen omgaan met hun dove klanten. Ze hebben enkele gebarenlessen gehad en zich verdiept in omgangsregels. Zo lopen ze bijvoorbeeld die avond met pen en papier op zak om iets op te kunnen schrijven als het met gebaren niet helemaal duidelijk is.

 

Gebaren leren is leuk. Je pikt zo wat nieuwe gebaren op in het café. En als je over de eerste drempel van gebaren maken heen bent, valt de schroom al gauw weg. Niemand kijkt er raar van op als je een gebaar uitprobeert. Men vindt het juist leuk, mooi dat er mensen zijn die interesse hebben in een andere taal, in een andere cultuur. Je bent van harte welkom! En om alvast een beetje te oefenen vind je hier het gebaar voor thee.

Team Gebarencafé, Iris, Maya, Fetze, Yvonne, Lorette

Data Gebarencafé 2017:

Vrijdag 3 februari, zaterdag 4 maart, vrijdag 7 april, zaterdag 6 mei, vrijdag 2 juni, zaterdag 1 juli, vrijdag 1 september, zaterdag 7 oktober, vrijdag 3 november, zaterdag 9 december.

Het Gebarencafé is de ontmoetingsplaats in Leeuwarden van slechthorende, dove, doofblinde en CI- horende mensen. Daarnaast zijn tolken, docenten NGT, studenten, CODA’s (Children of Deaf Adults) en alle mensen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse gebarentaal welkom (www.gebarencafe-leeuwarden.nl).

Fire Palace, Nieuwestad 47 te Leeuwarden

Nieuws

lees meer

Agenda

iets voor u

Cursussen

ons aanbod

Nieuwsbrief

schrijft u in

Stel lettergrootte in
Contrast